marți, 16 octombrie 2012

De ce inselam ?!

De cate ori am ocazia , revad cu mare placere serialul meu de suflet : "Sex and the City" Precum Carrie , am o multime de intrebari si prea putine raspunsuri . Unele intrebari pot fi aparent banale , insa in momentul in care caut raspuns , lucrurile par sa se complice . 
Zilele trecute am fost intrebata de o prietena de ce barbatii inseala ... pe moment raspunsul a fost simplu : pentru ca asa e in firea lor . Sunt niste primitivi care nu se pot stapani , iar tot ce le iese in cale li se pare de nerefuzat . Si totusi nu e asa . 
Nu doar barbatii inseala . Sunt destule femei care si-au facut un obicei din a-si insela barbatul. Si totusi de unde dorinta asta ?! 

Inselam ptr ca viata sexuala nu mai e aceeasi , pentru ca cel de langa noi nu ne mai surprinde cu nimic nou , nu ne este acordata aceeasi atentie ca la inceput . Cu toate ca normal ar fi sa-i spunem acelei persoane cum stau lucrurile , din obisnuinta preferam sa tinem in noi si cautam pe altcineva care sa ne satisfaca nevoile. 
Cei care au nevoie de afectiune sau de cineva care sa-i asculte , se rezuma doar la a petrece mai mult timp in mediu virtual , discutand cu altii propriile probleme . Banale conversatii , schimburi de ideei sau poate flirt-uri nevinovate , te pot face sa te simti mai implinit . Pe de alta parte cand problema e sexul , multi/multe aleg o aventura de o noapte sau de cele mai multe ori , in peisaj apare o a treia persoana ( amantul/amanta ). Acel cineva care e dispus sa ne ofere tot ce ne lipseste . 

Marea problema a femeilor este si va fi lipsa de afectiune , nevoia constanta de complimente si bineinteles o viata sexuala condimentata .
La fel regula se aplica si pentru barbati , doar ca la ei , loc fruntas il ocupa sexul . Cat mai mult si cat mai de calitate . 
Asadar , nu inselam pentru ca asta avem in sange . Inselam pentru ca suntem neimpliniti si cum spuneam mai sus , preferam sa facem ce ne taie capul , in loc sa ne discutam problemele cu partenerul si sa ajutam la remedierea lor . 
Va invit sa nu-i mai judecam barbatii ca nu-si pot tine penisul in pantaloni . Ptr ca de cele mai multe ori vina ne apartine si noua . Intr-o relatie depinde de noi , daca cel de langa ne va insela sau nu . Nu uitati ... incercati sa va surprindeti partenerul cu ceva nou in fiecare zi . Faceti-va timp sa discutati problemele , incercati sa intelegeti cauza lor si mai ales nu va grabiti sa trageti concluzii . One step at the time ! 

Un comentariu:

  1. La inceputul unei relatii (sentimentale nu sexuale) ambii parteneri isi fac niste mici promisiuni. Printre ele ar fi si aia ca in caz de nepotrivire de caracter sa strige in "gura mare" in intimitate si sa incerce sa rezolve problema.

    Acuma in cazul unei relatii sexuale, tu care stii ca relatia voastra are la baza o noapte...lunga..vii si spui ca te-a inselat!? Pai a fost clar de la inceput ca e doar sexul. Nu veni ca proasta si spune.."Te Iubesc!".....Cand ti-ai dat seama!? Ca doar totul a inceput intr-o noapte cand v-ati vazut la un club printre stroboscoape si aburi de alcool!

    Atunci cand ai o relatie bazata pe incredere, fidelitate, respect in ambele sensuri (baiat-fata, s-au fata-baiat) nu prea cred ca se pune problema unei relatii cu altcineva doar pt ca e...altcineva, s-au pt ca pare a fi mai "condimentata", si cu siguranta vei experimenta ceva nou....Adevarul este ca fiecare e unic si interschimbabilitatea partenerilor va aduce ceva nou intotdeauna. Ceva mai bun s-au ceva mai putin bun. Tipic pt andolescenti e "trial-ul". Iti place o iei...pt o noapte! Numai ca credibilitatea si naivitatea unora sunt tocmai ceea ce cauta...altii s-au altele (din varii motive). Trebuie sa te lamuresti pana la sfarsitul adolescentei. Dragostea adevarata nu exclude sexul, pe cand sexul poate exclude dragostea. Cele mai multe probleme apar atunci cand unul dintre parteneri pune pe primul plan dragostea, iar pe planul doi sexul, pe cand celalalt face exact invers. Dar dak a-ti fi mai atente si mai atenti a-ti vedea care sunt prioritatile celuilalt, si nu a-ti mai fi tradate -ti asa usor. Raspunsul la intrebarea de ce inselam este cam asa: Pt ca nu iubim cu adevarat si luam totul ca pe un joc...inca, s-au poate e vreo tulburare gen nimpho s-au satyriazis. Cand esti indragostit cu adevarat nu te gandesti la vecina s-au la colega de serviciu!!! Pt ca este doar o singura persoana care conteaza. Nu exista reteta universala anti cheating. (Ba da exista: Centura de castitate! :)) ) Banalele flirturi, schimburi de idei fac parte din viata sociala a fiecarui partener...pt ca in afara de partener -a mai avem fiecare un job, scoala etc. Asa ca scoateti-va gelozia din cap dak va place sa fiti posesivi -ve....in ideea ca dak il tii sub papuc e fidel. Fidelitatea (atat sexuala cat si sentimentala) trebuie sa va caracterizeze pe amandoi...Este recomandat ca sa cauti mai intai la celalalt acel ceva la nivel sentimental ce va uneste. Este greu de gasit asa ceva dar foarte usor de intretinut (d.p.d.v. material dragostea nu costa nimic cum spunea J-Lo). Sexul va aparea apoi ca un bonus la legatura sentimentala ...Dak vrei ceva durabil vezi ce pui la baza relatiei! ATENTIE la falsii -ele sentimentali (Care vor banii, s-au doar corpul tau). Dak ai indoieli chiar si pt o clipa ca altul este scopul sau in ceea ce te priveste, "fugi" cat te tin picioarele. Mai devreme s-au mai tarziu tu esti cea, cel care va suferi. :)

    RăspundețiȘtergere